tiistai 5. helmikuuta 2013

Pinaattipasta with a twist

Pinaatti ei koskaan ole ollut omia suosikkejani. Kasvi maistuu ruohon ja kaalin sekoitukselta, mutta muutama hyvä puoli pinaatissa on. Se on nopea valmistaa ja se imee hienosti makuja muista raaka-aineista ja mausteista, lisäksi se on hyvin terveellistä. Tein tänään ruokaa tästä Kippari-Kallen suosikista ja mitä siitä sitten muodostuikaan...



Raaka-aineet:

Noin 300 grammaa pinaattia, tietenkin tuore kotimainen parasta. Helmikuussa Rovaniemellä se on pakastetta.
Mozarellaa noin 70 grammaa.
Tagliatelle pastaa, noin 250 grammaa.
1 punainen chili, tässä thaimaasta ja noin 7/10 tulisuus.
(Kalamata)oliiveja 4 per annos.
Kirsikkatomaatteja koristeluun.
Hyvälaatuista oliiviöljyä 3 rkl.
Soijaa  1 rkl.
4 valkosipulinkynttä.
Appelsiinimehua, tuorepuristettua 4-5 rkl.
Pippuria 0,5 tl
Chilijauhetta maun mukaan.
Suolaa.

Valmistusaika: n. 20 min.
Vaikeustaso: 2/5
Hinta: n. 2€ / annos


Resepti:

Jos käytät pakastepinaattia, ota ne sulamaan pöydälle noin tuntia paria ennen aloitusta. Samalla voit leikata mozarellan viipaleiksi (kuva) ja maustaa ne pippurilla ja chilijauheella. Tarvittaessa myös ripauksella suolaa.Pinaatti kyllä sulaa myös pannulla, joten tämä ei ole pakollinen vaihe.

Laita kattilaan vettä pastalle, laita reilusti suolaa, mauton pasta on hirvitys. Itse tein laakeapohjaisessa kattilassa, vettä oli ehkä 1,2 litraa ja suolaa noin 2-3 tl. Lisää pasta kiehuvaan veteen. Pasta peittyi veden alle juuri ja juuri. Mitään öljyjä sinne ei tarvitse laittaa, mutta valmiiksi muotoiltu tagliatelle saattaa vähän tarttua muotoon, itse pidän sitä vaan positiivisena, mutta jos haluat, niin sekoittele hieman, niin pasta pysyy irtonaisena.

Samalla kun vesi kiehuu, kuumenna pannulla tai mieluiten kasarissa reilu 3 rkl hyvää oliiviöljyä. Pilko sekaan chili ohuina siivuina ja valkosipuli ohuina lastuina, kuullota hetki ja lisää mukaan pinaatti. Levy voi olla kuumalla, kunnes jäinen pinaatti alkaa pehmetä, sen jälkeen tiputa se keskilämmölle. Lisää loraus soijaa (1 rkl), sekoita, lisää reilu loraus appelsiinimehua (4-5 rkl) ja reilu ripaus (0,5 tl) mustapippurijauhetta. Laske levyn lämpö nollalle ja anna hetken hautua. Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa tai pippuria.

Pastan keittämisessä on pari asiaa jotka tulee muistaa: sitä ei saa ylikypsentää, yleensä pakkauksissa annetut ohjeet on ehdottomia maksimiaikoja. Toinen, että siihen tulee laittaa suolaa. Muuten se on mautonta. Suolamäärän arvioinnin oppii ajan kanssa, mutta yleensä pasta on liian suolatonta, jopa ravintoloissa.

Kun pasta on kypsää, valuta se, mutta sitä EI huuhdella. Nostele sopivia annoksia lautaselle ja lisää päälle valmistamaasi pinaattikastiketta, mozarellasiivuja, koristele oliveilla ja kirsikkatomaateilla, halutessasi parilla chililastulla.

Kokkelivekkuli



                                          Valkosipulin ja chilin kuullostusta


                                          Mozarellaa maustumassa



                                          Valmista

4 kommenttia:

  1. hyvän näkönen annos ehdottomasti :D

    VastaaPoista
  2. Ihan loistavuutta, että on nuo hellan säädötkin kerrottu! Itellä kun vaihtoehdot on kutonen tai nolla ja sit ihmettelen, kun ei oo hyvää :D Näitä reseptejä jäädään seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoan kypsyys on yksi vaikeimmista asioista hallita, suurin osa niistä mitä itse olen pilannut on ylikypsytyksen syytä.

      Poista