lauantai 9. helmikuuta 2013

Avokado - Mozzarella Pastasalaatti

Eilen mietin, että mitä tänään syötäisiin, suunnitelmat vähän vaihtu ja en jaksanut lähteä kauppaan, niin tutkin mitä olisi kotona. No avokadoja ainakin oli ja ne oli vieläpä kypsiä. Niitä ei voi syödä raakana ja ne ylikypsenee nopeasti, mutta nämä oli sopivia. Lisäksi jääkaapista löytyi eiliseen pitsaan ostettuja minimozzarellapalloja, sitruunan puolikas, pullon pohjalla majoneesia, sinappia, parmesaania, maitoa ja valo. Noin kutakuinkin.

No onneksi maustehylly notkuu ja tricolor spiraalipastaakin oli kolmannespussi. Joten tuumasta toimeen.



Resepti:

Siivuta mozzarella noin puolen sentin siivuiksi matalalle lautasille, mausta reilulla määrällä chiljauhetta ja mustapippuria. Jätä maustumaan jääkaappiin.

Keitä pasta "al-dente" ja laita se jäähtymään. Muista laittaa keitinveteen suolaa ja pasta vasta kiehuvaan veteen.

Pastan jäähtyessä halkaise avokadot ja poista kivi. Kaavi lusikalla tai purista hedelmäliha ulos, pilko pienemmiksi paloiksi.

Kastike oli tässä helppo tehdä, lisäsin majoneesipulloon vähän dijon-sinappia, valkoviinietikkaa pieni loraus ja vähän reilumpi loraus oliiviöljyä. Sitten vaan ravistelin ja tuli oikein hyvä.

Nostele pasta, avokado ja mozzarella lautaselle. Purista pari ruokalusikallista sitruunamehua päälle ja kippaa kastike sekaan tai laita lautasen reunalle.

Päälle siivutin parmesania ohuina lastuina. Hyvää ja helppoa.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia.
Hinta: 2€/annos.
Vaikeusaste: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti