tiistai 12. helmikuuta 2013

Katkarapuja Intialaisittain - Bhagari Jhinga

Tänään teki mieli syödä jotain hyvää ja itämaista. Mietin jotain kiinalaista, mutta niitä on tullut syötyä niin paljon viime aikoina, että päädyin Intialaiseen ruokaan.

Ensin tietenkin mentiin kauppaan, sieltä lähti mukaan kookosmaitoa, katkarapuja, kirsikkatomaatteja ja basmatiriisiä. Loput ainekset löytykin kotoa.

Ainekset:

400-500 gr (pakaste)katkarapuja
2-3 rl tomaattipyreetä
2 dl kookosmaitoa
2 tl sokeria
Vajaa 20 kirsikkatomaattia tai pari isoa tomaattia kuutioituna.
Vajaa 1 tl curry-mausteseosta, tässä oli näköjään käytetty: korianteri, kurkuma, juustokumina, sarviapila, mustapippuri ja tilli. (Meira)
Inkivääriä noin ruokalusikallinen silputtuna
2 isoa sipulia hienonnettuna
4-8 valkosipulinkynttä, maun mukaan.
Chilijauhetta
Öljyä pari rl
Suolaa


Basmatiriisiä 4dl, keitä pussin ohjeen mukaan. Suolaa.

Resepti:

Laita vesi riisille kiehumaan, lisää suolaa makusi mukaan.

Sillä aikaa kun vesi kiehuu, hienonna sipulit ja inkivääri ja kuori valkosipulit. Kuumenna pannussa vähän öljyä ja kuulottele sipulia pari minuuttia, lisää inkivääri ja valkosipuli (murskaa tai pilko) sekaan. Lisää kookosmaito, sokeri ja tomaattipyree. Tutkaile koostumusta, jos näyttää kuivalta, niin lisää loraus vettä. Kuvassa on miltä sen koostumus kutakuinkin pitäisi näyttää:


Lisää varovasti curryseosta kastikkeeseen, kokeile vaikka 1/4 tl kerrallaan, sekoita ja maista aina välissä. Mausta tarvittaessa suolalla. Kun voimakkuus tuntuu sopivalta, lisää kirsikkatomaatit kahteen-kolmeen osaan pilkottuina ja katkaravut. Kiehauta sen aikaa, että katkaravut lämpiää. Maistele kastiketta, lisää halutessasi chilijauhetta tai laita chilipurkki pöytään.

Annostele riisiä ja kastiketta lautaselle. Hyvää ruokahalua!




Hinta / annos: 2,5€
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti