Avokadopasta on helppo, nopea ja oikein maistuva ruoka.
Ainekset:
400 gr nauhapastaa, tässä tagliatellea.
4 avokadoa (kypsiä: kuori tumma ja joustavat hieman puristettaessa.)
1 punainen chili
2-3 valkosipulin kynttä
Ruohosipulia
Suolaa (merisuola pastavedelle)
Lime- tai sirtuunamehua 1 rkl
Oliiviöljyä 3 rkl
Parmesaania 30 gr
Mustapippuria 1/4 tl
Laita pastan vesi kiehumaan, mukaan reilusti suolaa (2 tl ainakin).
Silppua noin kolmasosa kaupan viheraltaissa löytyvänä pienestä ruohosipulipurkista. Noin puolen sentin paloja. Silppua valkosipulinkynnet ja chili hienoksi, jauha mustapippuria 1/4 tl. Chilistä voi poistaa siemenet halutessaan. Lisää ainekset kulhoon ja kaada pari ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä. Sekoita ja jätä maustumaan hetkeksi.
Laita pasta kiehumaan, "al dente" eli n. 7 min. Jos tekee tuollaista rullattua tagliatellea laakeassa kattilassa ja kohtuu pienellä vesimäärällä, niin ne pysyy kasassa lautaselle asti, jos niitä ei sekoita. Nauhaspagetti sopii ihan yhtä hyvin tähän.Säästä desi keitin vettä.
Puolita avokadot ja poista kivet. Kaiva sisältö pienellä lusikalla kulhoon. Sekoita hyvin, avokadoa voi hieman soseuttaa haarukalla. Purista sekaan limemehua tai sitruunamehua reilu ruokalusikallinen. Maista kastiketta hieman, lisää suolaa halutessasi.
Nosta pastaa lautaselle ja päälle kastiketta, jauha päälle parmesaania ja koristele halutessasi basilikan lehdellä. Jos teet nauhaspagetista, niin kastikkeen voi sekoittaa suoraan spagettiin. Lisää tarvittaessa silloin säästämääsi keitinvettä, jos ruoka näyttää kuivalta. Parmesaanin voi myös leikata ohuiksi lastuiksi ja laittaa suoraan kastikkeeseen, kuten kuvassa olen tehnyt.
Jos ruokaa jää yli, voi sen säilöä jääkaappiin tiiviissä astiassa, avokado saattaa hieman tummua säilytyksessä, mutta se ei ole vaarallista. Syö kuiten loput viimeistään seuraavana päivänä.
Vaikeusaste: 2/5
Valmistusaika: 20 min
Hinta: 2€ / annos
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti