Tein muutama päivä sitten todella helpon ja näyttävän salaatin ja ajattelin jakaa nyt sen teidän kanssanne. Avocado on hyvä ja monipuolinen raaka-aine, jota valmistaessa on kuitenkin muistettava, että hedelmän tulee olla kypsä kun siitä tehdään ruokaa. Yleisesti ottaen kaupoissa myytävät ovat vielä raakoja ja silloin syömäkelvottomia. Pari päivää pöydällä, niin avocadot kypsyvät. Kypsän avokadon tuntee siitä, että sen pinta joustaa joitakin milliä kevyesti puristettaessa.
Ainekset:
Tuoreita papuja 50gr per syöjä.
Yksi iso tai pari pienempää avokadoa ruokailijaa kohden.
Pari siivua parmankinkusta per annos. Kaupasta leikkelehyllyssä valmiiksi siivutettuna, usein nimellä Prosciutto.
Puoli kourallista Cashew-pähkinöitä / annos.
Puolikkaan sitruunan mehu.
Oliiviöljyä.
1 tl hunajaa.
Valmistus:
Pese pavut. Leikkaa avocadot puoliksi, poista kivi ja purista hedelmäliha lautaselle. Kypsässä hedelmässä tämä ei tuota ongelmia. Leikkaa puolikkaat pienemmiksi paloiksi. Avocadoa voi maustaa halutessaan pienellä ripauksella suolaa.
Ruskista pähkinöitä hieman oliviiöljyssä pannulla. Lisää teelusikallinen hunajaa ja jätä levy nollalle, hunaja karamellisoituu pähkinöiden pintaan.
Kerää lautaselle keoksi papuja ja avocadonpaloja. Purista päälle teelusikallinen sitruunamehua.
Viipaloi kinkkusuikaleet haluamasi kokoisiksi paloiksi ja asettele kasvisten päälle. Lopuksi kauho tahtomasi määrä pähkinöitä annoksen pintaan ja voit lusikoida hieman hunaja-oliiviöljy siirappia pannusta myös pintaan makua ja näköä antamaan. Hyvää ruokahalua!
Vaikeustaso: 1,5/5
Hinta: n. 2€ / annos
Valmistusaika: 10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti