Tein tänään lohipiirakkaa, koska pakkasessa on vielä Tenosta kesällä pyydettyä vakuumissa ja ne pitää saada syötyä ennen kuin alkaa tulemaan uusia tilalle. Resepti on aika monivaiheinen ja siihen menee aikaa varmaankin 1h 20 min kaikkineen.
Ainekset:
400 gr valmista piirakkataikinaa
3 kananmunaa
250-300 gr lohta, kylmäsavua tai kevyesti suolattua
1 iso tuore herkkusieni
1 dl riisiä, tässä basmatia
75 gr mozarellaa
Mustapippuria
Suolaa (tarvittaessa)
Öljyä (tarvittaessa)
Suolaa lohi, keitä kananmunat koviksi, jäähdytä kananmunat, keitä riisi, siivuta mozzarella.
(Tässä siivutin lohen kun se oli vielä hieman jäinen ja pidin voimakkaassa suolassa noin tunnin, sitten pyyhin suolat pinnasta pois.)
Voitele piirakkavuoka kevyesti öljyllä jos sinulla ei ole teflonvuokaa.
Kaulitse taikina noin kolikonpaksuiseksi ja heitä se rennolla ranneliikkeellä piirakkavuokaan. Toista tarpeeksi monesti, kunnes saat sen vuokaan tasaisesti. Tässä kannattaa käyttää kaulinta nostoapuna, niin sen saa sinne helpommin.
Leikkaa yli vuoan menevä taikina pois.
Lado lohisiivut vuoan pohjalle, itse leikkasin noin 3-4mm siivuja. Laita seuraavaksi herkkusienet siivuina.
Siivuta seuraavaksi kananmunat herkkusienien tapaan kerrokseksi päälle Levitä seuraavaksi keitetty riisi.
Minulla jäi taikinaa ylitse, niin tein siitä ristikon piirakan päälle. Jauhoin pintaan mustapippuria myllystä ja lopuksi ladoin pintaan mozarellasiivut. Suolaa en lisännyt, koska sitä oli tässä kalassa ihan tarpeeksi.
Paistoin uunissa 200c noin 15 min tai kunnes mozarella alkaa saada väriä.
Oikein maistuvaa kylmän maidon kanssa.
Valmistusaika: 1-2.5h riippuen, miten valmiina raaka-aineet ovat, pitääkö mennä esim kalalle.
Vaikeusaste: 3/5.
Hinta: 2€/annos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti