perjantai 22. maaliskuuta 2013

Chorizopasta on tuhti ja mausteinen arkiruoka


Onkin jo pitkään ollut aikomus tehdä chorizopastaa, mutta tänään sain viimein aikaiseksi. Se on tuhti ja mausteinen ruoka joka sopii talveen hyvin. Sen tekeminenkin on helppoa kuin heinänteko.

Ainekset:

400 gr pennepastaa tai vastaavaa.
1 punasipuli tai pari salottisipulia.
150-200 gr chorizomakkaraa.
Öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja 1 prk.
Valkosipulinkynsiä maun mukaan, itse käytin 5.
1 dl kermaa.
n. 2dl paseerattua tomaattia.
2 rl punaviinietikkaa.
4 rl appelsiinimehua.
1 kananmunan keltuainen.
Pippuria myllystä noin 1/4 tl.
Vihreitä mausteita, eli kuivattua basilikaa, oreganoa tai persiljaa.
Parmesania lastuja tai raastetta.

Tässäkin on aika pitkä tämä resepti ja se kannattaa lukaista ennen kuin alat säheltämään. Jos käytän itse muiden reseptejä, niin luen ne yleensä useaan kertaan ennen kun aloitan ja siltikin monesti jotain unohtuu. 

Resepti:

Halkaise valkosipulin kynnet poikittaissuunnassa. Laita ne 200c uuniin noin 15 minuutiksi, alle voi laittaa vaikka palan foliota. Laita pastalle vesi kiehumaan.

Kaada pannulle hieman kuivattujen tomaattien säilöntään käytettyä öljyä (pari rl). Lisää pilkottu sipuli.
Kuullota noin minuutti. Lisää suupaloiksi pilkottu chorizo. Se on aika tuhtia makkaraa, joten kannattaa tehdä aika ohkaisia siivuja siitä. Pilko aurinkokuivattu tomaatti pieniksi paloiksi, noin 4-5 osaa per puolikas tomaatti. Lisää chorizot sipuleiden sekaan. Tässä voit laittaa pienen lorauksen punaviinietikkaa mukaan, jos haluat. Paistele noin 5 minuuttia puolilämmöllä, noin 3-4 levy.

Lisää kiehuvaan veteen suolaa noin 0.5-1 ruokalusikallista. Laita pasta kiehumaan.

Lisää aurinkokuivattu tomaatti sekaan kastikepannulle. Pyörittele vielä minuutti pari. Tässä vaiheessa valkosipulinkynnet alkavat olla paahtuneet, ota ne uunista ja ota ulkokuori pois. Murskaa kynnet kokkiveitsellä tai vastaavalla, ne on pehmeitä ja menee foliossa vaikka kämmenellä litteäksi. Sekoita murska kastikkeen sekaan.

Sekoita paseerattu tomaatti ja appelsiinimehu, kaada ne mukaan seokseen. Keitä pari minuuttia. Irroita keltuainen kananmunasta ja sekoita se kerman kanssa. Lisää seokseen ja keitä vielä pari minuuttia.

Pasta on nyt kiehunut noin 8 minuuttia ja alkaa olla valmis. Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Voit lisätä hieman öljyä kuivattujen tomaattien purkista pastan sekaan, sekoita haarukalla.

Maistele chorizokastiketta. Jos tuntuu että tarvii, lisää suolaa. Mausta hieman pippurilla maun mukaan, jos haluat. Kaada kastike kattilaan pastan sekaan ja sekoita hyvin. Annostele lautasille ja mausta parmesan-juustolla ja vihreillä mausteilla. Minulla oli basilikaa ja oreganoa tässä.

Lisukkeena voi tarjota ranskanleipää tai patonkia aivan kuiviltaan tai voi laittaa vaikka balsamisiirappia ja oliiviöljyä matalalle (kahvi)lautaselle tai vastaavalle astialle ja dipata siinä leipää. Lagerolut sopii ruokajuomaksi, punaviiniä en itse ottaisi tämän kanssa, mutta se on tietenkin makuasia. 

Hyvää ruokahalua!

Hinta: n. 1,5€/annos
Vaikeusaste: 2,5/5
Tekoaika:  20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti